Bra läge för Meja Engdahl Petersson att ta hem totalseger

Efter guld i juniorklassen i Glumslöv i helgen, ligger nu LKGF:s Meja Engdahl Petersson bra till för att ta hem årets totalseger i Riksserien.

Riksserien är ett tävlingskoncept som är nytt för i år inom den rytmiska gymnastiken. Det är en serietävling med totalt fyra tävlingar, i helgen var det dags för den tredje i Glumslövs idrottshall med Landskrona Kvinnliga GF som arrangör.
Helgens stora vinnare blev LKGF:s Meja Engdahl Petersson, som tog hem guldet i Juniorer FIG, med tävlingar i tunnband, käglor och band. Det betyder att hon nu vunnit tre av fyra möjliga tävlingar inom Riksserien, och ligger bra till för att ta hem totalsegern på sista Riksserien-tävlingen som hålls i Stockholm i oktober.

Meja Engdahl Petersson var inte den enda av klubbens gymnaster som rönte framgångar. I klassen Juniorer Bas, där förstaårsjuniorerna tävlar, tog Tuva Henckel förstaplatsen och Alma Månsson tog bronset.
Inte heller klubbens seniorer blev lottlösa, Olivia Kristensson Nilsson och Wilma Mårtensson ställde upp i både tunnband, käglor och band. Olivia Kristensson Nilsson tog bronsmedaljen och Wilma Mårtensson hamnade på femte plats.
Även i grenen Duo blev det medalj: Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson tog hem guldet efter två starka uppvisningar med sitt tunnbandsprogram.

Bilden ovan: Meja Engdahl Petersson tog hem ett guld i Riksseriens tredje deltävling nyligen. Nu ligger hon bra till för att bli totalsegrar på sista deltävlingen i Stockholm i oktober. Foto: Leo Erdfelt