Inga tåg mellan Teckomatorp-Helsingborg efter klass 1-varning

Vid lunchtid meddelade Skånetrafiken att eftermiddagens och kvällens höga vindstyrkor gör att tågtrafiken på tre sträckor ställs in. I Svalövs kommun gäller det sträckan Eslöv-Teckomatorp-Helsingborg där avgångar efter klockan 17 är inställda fram till och med ”torsdag eftermiddag”. Sista tåg från Eslöv avgår kl. 15.47. Sista tåg från Helsingborg avgår kl. 14.32.

Från klockan 17 är också tågtrafiken inställd på Ystad-banan, mellan Malmö Hyllie och Simrishamn, även den avstängningen varar till och med torsdag eftermiddag. På sträckan Kristianstad-Karlskrona blir det också tågstopp, men inte förrän efter klockan 23 i natt. Ersättningstrafik med buss är beställd uppger Skånetrafiken, som också flaggar för att tågtrafiken kan ställas in på fler sträckor beroende på väderläget.

Bilden ovan: Eftermiddagens Klass 1-varning gör att tågtrafiken ställs in på tre sträckor i Skåne. Än så länge ser det dock ut som om Öresundsbron håller öppet för trafik. Foto: Mostphotos