Långlöpande byggare får priset på mässan

I somras utsågs Stefan Persson och hans företag Lobus Bygg AB till årets företagare i Svalövs kommun 2016. På Svalövsmässan om drygt två veckor ska han ta emot utmärkelsen.

Det är säkert många som genom åren sett bilar med Lobus Bygg AB köra runt i trakterna. Vad kanske inte lika många vet är vad de bokstäverna står för: Lift och bygguthyrning Svalöv AB.
– Sedan gick liften sönder och det fanns ingen som kunde laga den, men de behöll namnet, säger Stefan Persson, som drivit Lobus Bygg AB sedan 2005.
Innan dess var han delägare i tre år med sin fru Filippas far och bror i rörelsen som fadern startat en gång i tiden. För tolv år sedan hade Lobus en enställd, nu jobbar det åtta personer plus fyra inhyrda och Stefan och Filippa på företaget.
– Det har gett sig själv, antalet människor som jobbar här i och med att det blivit mer och mer jobb. Detta är vad man kan klara på en arbetsledare, säger Stefan Persson.
När han inte jobbar, så lägger han gärna tid på träning och har sprungit flera maratonlopp, bland annat i Paris och New York.
– Två anställda har utmanat mig i Vasaloppet, så nu ska vi köra Vasaloppet. Det verkar långt, säger han och skrattar.
Men om någon vecka väntar tre mil i Lidingöloppet. Och strax därefter utmärkelsen på Svalövsmässan.

 

Utmärkelsen Årets företagare

Det är Företagarna Landskrona/Svalöv, i samarbete med Svalövs kommun, som utser vinnaren.  Priset ges till en företagare som visar prov på extra kreativitet och företagsamhet, samt fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företag.

Motiveringen till att Lobus Bygg AB blev årets företagare i Svalövs kommun 2016:

”Lobus Bygg AB, ett 60-årigt gammalt lokalt förankrat familjeföretag. Ett företag som har klarat sig genom generationsväxlingar med hög kompetens, god finansiell stabilitet samt stor förmåga att skapa nöjda kunder och medarbetare. Stefan Persson har genom strategiskt tänkande, mångsidighet och goda ledaregenskaper fortsatt med att utveckla sitt företag, vilket gör honom till en positiv förebild för näringslivet i Svalövs kommun.”

Foto: Stefan Persson och Lobus får vid Svalövsmässan ta emot utmärkelsen Årets företagare 2016.