Näringslivschefen ser fram emot dubbla mässor

Svalövsmässan 2015 lockade 3500 besökare under två dagar, i då sprillans nya Heleneborgshallen. I år får den biennala företagsmässan sällskap av Bomässan och en serie föreläsningar, bland annat av en superbilstillverkare.

Förra gången som Katarina Borgstrand var med på Svalövsmässan var hon helt nytillträdd som näringslivs och turismchef. Det beskriver hon som en ”prao”. Snart är det dags för Svalövsmässan 2017.
– Nu känns det lite nervöst så klart. Men jag har jättebra kollegor som varit med förr, de har varit ett stort stöd och hjälp. Jag tror vi har allt under kontroll, säger Katarina Borgstrand, när Papperstidningen träffar henne drygt två veckor före Svalövsmässan.
Några problem att hyra ut de 80 montrarna har det inte varit. Sammanlagt 90 företag kommer att vara på plats.
– De har varit på hugget och bokat rejält. Jag tycker att det har gått lätt att skapa intresse från företagen. Vi sålde slut montrarna före sommaren. Det upplever jag som väldigt positivt, säger Katarina Borgstrand.
– Jag tror det lockar att det händer något lokalt, företag får en chans att visa upp sig för människor där de verkar. För kommunens del handlar det om att vi skapar ett positivt event för invånarna och våra företag. Det ska vara en rolig händelse, säger hon.
Nytt för detta år är föreläsningarna. Dragplåstren är Jesko von Koenigsegg, före detta VD och numera hedersledamot i Koenigsegg Automotive AB, Annie Seel, svensk motorcykel- och rallyförare, och författaren Lina Wolff, som för sin roman ”De polyglotta älskarna” fick Augustpriset 2016 för Årets svenska skönlitterära bok.
– Det är ett sätt att locka människor med olika intressen till mässan, säger Katarina Borgstrand.
I år sammanfaller Svalövsmässan med Bomässan, som det är Svalövs kommuns tur att anordna. Förra året arrangerade Klippans kommun Bomässan, som alternerar mellan de sex inlandskommunerna i kommunsamarbetet Familjen Helsingborg, alltså Bjuv, Örkelljunga, Åstorp, Perstorp, Klippan och Svalöv.
– En gemensam bomässa visar på möjligheterna för byggherrar och exploatörer att bygga i kommunerna, säger Katarina Borgstrand.
Svalövsmässan 2017 arrangeras den 30/9-1/10 i Heleneborgshallen.