Nu är Mio tillbaka på prispallen

Det var i april förra året som Kågerödsbon Mio Svensson bröt benen vid JEM i motocross. Efter sammanlagt åtta operationer, blev han i mitten av augusti i år helt friskförklarad. Nu är 15-åringen tillbaka högst upp på prispallen.

På MX Syd Helsingborg i slutet av augusti slutade han etta i sin klass 125 kubik U17. Han var etta redan på träningen, och etta i första heatet med 42 sekunder till tvåan och etta även i andra heatet med fyra sekunder till tvåan.
Hur kändes det att få det beskedet så snabbt efter comebacken?
– Det var riktigt roligt att jag fick det beskedet, jag har vunnit några fler helger också. Det är det som jag kämpat för, att komma tillbaka ännu starkare.
I Mio Svenssons klass på MX Syd Helsingborg var det 25 startande. I hela tävlingen var det 150 unga startande i olika klasser och åldrar.
Du har nu gått upp en klass, från 85 k till 125 k. Vad tycker du om det? Vad är skillnaden?
– Det är mycket roligare, 125 är mycket lättare än 85 kubik. 85 var för liten för mig på slutet eftersom jag växt så mycket.
Den 24 september arrangerar din klubb, Landskorna MK en bantävling hemma på Saxtorp med cirka 120 startande ungdomar i åldrarna 6-17 år. Vad hoppas du på där?
– Vinst hoppas jag på, i och med att det är min hemmabana, den kan jag.
Vad hoppas du på på lite längre sikt?
– Det är att köra SM i de större klasserna och att ha så roligt som möjligt.

Mio Svensson är tillbaka ännu starkare efter olyckan förra våren då han bröt båda benen. Nu är han överst på prispallen igen. Foto: Privat