Röster från världen om yttrandefrihet under hösten

Kan man säga vad man vill om Erdogan i Sverige? Kan man vara homosexuell i Syrien? Kan nazister få demonstrera när och hur som helst? Kan man skämta om Jemen? Det är frågor som möjligen får svar, och definitivt diskuteras, på stadsbiblioteket i Landskrona i höst. I en serie samtal så pratar författare, journalister,skådespelare och andra kulturarbetare inom Kulturrådets fristadsprogram yttrandefrihet. Kulturrådets fristadsprogram innebär att svenska kommuner erbjuder förföljda författare uppehälle i upp till två år. Alla samtalen hålls på onsdagkvällar med start klockan 18, samtalsledare är Peter Fällmar Andersson, journalist på HD/Sydsvenskan. Programmet ser ut som följer:
– Ons 27/9 Erol Özkoray, fristadsgäst från Turkiet, författare, Paris- och Turkietkorrespondent.
– Ons 11/10 Iman Al Ghafari, fristadsgäst från Syrien, doktor i engelsk litteratur, författare med ett starkt engagemang i genusfrågor och människors rätt till samkönade relationer.
– Ons 8/11 Elisabeth Åsbrink, journalist, författare och ordförande i Svenska PEN.
– Ons 15/11 Abduljabbar Alsuhili, fristadsgäst från Jemen, skådespelare och kulturaktivist.