Zombiefilm från Landskrona klar nästa år – kanske

Du undrar kanske vad som händer med zombiefilmen Zon 261, som under hösten 2013 till stora delar spelades in i Landskrona? För ett år sedan angavs att den skulle vara klar nu under hösten. Senaste beskedet är att den kan vara klar under första kvartalet nästa år.

– Vi räknar kallt med att den blir klar under första kvartalet nästa år, men jag vill inte säga något datum, säger producenten David Hanna.
Hur säkert är det? Ni har skjutit upp datumet fler gånger?
– Jag vet, men den här gången är vi så pass nära att det ska mycket till om vi inte är klara då. Klippningen är klar sedan länge, det som dragit ut på tiden är den digitala postproduktionen då vi lägger på ljud och specialeffekter. Jag har sett den klippta filmen utan digitala effekter – och jag kan säga att det ser bra ut. Vi vill att specialeffekterna är så pass bra att filmen hamnar i kvalitetsfacket.
Kommer filmen visas i Landskrona?
– Det är ju vår förhoppning att den ska visas på bio i hela landet, även i Landskrona.
Hur är det med distributionsavtal, finns det några sådana?
– Det kan jag inte gå in på ännu, men jag kan säga att det är mycket på gång.

Bilden ovan: Under hösten 2013 spelades flera scener i zombiefilmen ”Zon 261” in i Landskrona, och flera Landskronabor agerade levande döda som statister. Tidpunkten för när filmen ska vara färdig har flera gånger skjutits upp, senaste beskedet är att den kommer vara klar under första kvartalet nästa år. Foto: Press