Egna favoriter och rockigt i läder för Cabaré Mix

Den 3 december står åter Cabaré Mix på Landskrona teaters scen. I år bjuder ensemblen med funktionshindrade både på egna favoriter och rockigt röj i läder.

Det är en trogen skara som samlats i Stora salen på Folkets hus på Eriksgatan för kvällens repetition. Körledaren Leif Alexandersson drar igång en cd-skiva med kompet till första låten, och det dröjer inte länge förrän alla är inne i ett gungande Be-Bop-A-Lula .
– I år är det två teman på föreställningen, första halvan så blir det personliga favoriter som kören själva har valt ut, och i andra halvan så blir det rockiga låtar i läderjacka, berättar Leif Alexandersson, en av tre eldsjälar bakom verksamheten.
Att kören själva valt favoritlåtar handlar inte bara om musiken.
– Alla ska få göra något och synas, det är viktigt. Kanske sjunga ett solo eller bara stå längst fram, säger Leif Alexandersson.

Nya t-shirts har det blivit för kören i år. Och i andra akten av årets föreställning blir det kläder med ännu mer attityd – läderjacka.

Med över 30 år på nacken är Cabaré Mix lite av en kulturinstitution i staden. Jesper Hansson, Håkan Persson och Glenn Alexandersson är några av veteranerna i kören.
Jesper Hansson har varit med sedan 1989 berättar han.
– Det är kul att komma ut och se nya städer och träffa nytt folk säger han.
Håkan Persson började i kören några år senare, 2004.
– Jag och Jesper fick ha kvinnokläder när vi sjöng ”La Dolce Vita” säger han och skrattar.
2004 är samma år som Benjamin Sporre är född, körens yngsta medlem.
– Det var mamma som hörde att det finns en kör i Landskrona för handikappade, och så sa jag att jag vill vara med, berättar Benjamin Sporre.
”Var ska vi sova i natt” med skånska dansbandet Perikles, väljer Glenn Alexandersson när han ombeds välja ut en favoritlåt ur repertoaren.
– Jag dansar också. Och så känner jag dem i bandet, säger han.
När Papperstidningen kommer förbi är det knappt en och en halv månad till föreställningen på teatern. Men någon nervositet att inte hinna repa tillräckligt märks inte.
– Det är inga problem, det brukar gå, säger Håkan Persson och Jesper Hansson delar med sig av ett tips:
– Man kan öva på jobbet också, jag står och sjunger när jag packar upp varor.

Bilden ovan: Christine Mårtensson (till vänster) tvekar inte att leva sig in i musiken. Det gör inte heller Håkan Persson och Jesper Hansson.

Föreställning med Cabaré Mix

  • På Landskrona teater, den 3 december. Förställningen börjar klockan 17. Biljetter kostar 240 kronor för vuxna och 100 kronor för barn under 13 år. Biljetter säljs på Landskrona museum och på tickster.com..