Elever lärde yngre elever om livet på landet

Varje år får Svalöfs gymnasium besök av ett par tusen skolbarn. I onsdags kom 120 fjärde- och femteklassare från Bjuv, Kävlinge och Landskrona för att uppleva livet på landet på skolan.

Femteklassarna från Brogårdsskolan i Bjuv fick byta buss tre gånger för att komma till Svalöfs gymnasium. Men det var mödan värt, enligt klasslärare Chanette Bellander.
– Jag tycker att det är jättevärdefullt. Vi har kunnat koppla ihop det i geografin, men också i biologin. Det kommer igen i många ämnen, sa hon strax innan klassen gick in kostallet.
Under dagen fick barnen uppleva nio olika stationer. Bland annat fick de åka traktorvagn, träffa och lära sig om kor och kalvar, följa mjölkens väg, titta in till fåren, träffa smådjur som kaniner och sköldpaddor och sedan titta in lastbilar och gräv- och lastmaskiner. Guider var elever på Svalöfs gymnasium. Sista stationen, för de flesta, var mjölk och bulle. Bakom den stod Ingrid Jönsson, barn- och ungdomskommunikatör på LRF, som arrangerade dagen tillsammans med Svalöfsgymnasium.
– Vårt budskap är att barnen ska se var maten kommer ifrån, sa hon.

Alice Jarl från Brogårdsskolan i Bjuv får närkontakt med en kalv.