Framgångar för LKGF i Kristianstad

Två guld och inte mindre än fyra brons blev medaljskörden för Landskrona kvinnliga GF:s gymnaster när de var och tävlade på Kristianstad Arena nyligen.

Två flugor i en smäll, Regionstävling 3 och distriktsmästerskap, stod på programmet söndagen den 29 oktober i Kristianstad. I juniorklassen var LKGF:s Meja Engdahl Petterson klar favorit med en J-DM titel i bagaget. Och hon levde upp till förväntningarna, över 12 poäng för programmen i så väl tunnband och boll som käglor. Guldet följde med hem till Landskrona.
Medalj av samma valör lyckades Emma Jönsson knipa i ungdomsklassen. Starka insatser i grenarna tunnband och käglor gjorde att hon kunde dela förstaplatsen med Hedvig Elg Appelros från Staffanstorpsklubben Nevis RGK.
Bronsmedaljer kunde junioren Tuva Henckel och minioren Lisa Lekeberg ta med sig hem, likaså Miranda Aarstad i ungdomsklassen. Även en gemensam insats i trupptävlingen från Lucia Modeér Castro, Sanna Agic, Celine Vergara, Alma Månsson och Meja Engdahl Petersson gav en bronspeng.

Bilden ovan: Meja Engdahl Petersson höll för favorittrycket och kunde ta en guldmedalj med sig hem från Kristianstad. Foto: fotograf Leo Erdfelt