Gymnaster fyllde Heleneborgshallen

Lördagen den 14 oktober var det stor truppgymnastiktävling i Heleneborgshallen i Svalöv.

Det var Röstångagymnasterna som arrangerade en tävling i truppgymnastik, Sydtruppen 2, med barn från 9 års ålder och uppåt, både tjejer och killar.
– Det var 42 tävlande lag, det blev ungefär 750 gymnaster i Heleneborgshallen, och uppemot 1200 i publiken som kom och gick, säger Frida Risell, tränare i Röstångagymnasterna.
Varje år brukar Röstångagymnasterna arrangera en större tävling. Vid större tävlingar i regionen brukar gymnastikföreningarna hjälpas åt att arrangera. Det är många förberedelser före själva tävlingsdagen, berättar Frida Risell.
– Och under tävlingsdagen krävs det att både ledare, gymnaster, föräldrar och styrelse hjälper till, det är otroligt många funktionärer som behövs. Det kräver mycket av av hela föreningen.
Hur gick det tycker du?
– Det gick bättre än vi hoppades. Det är första gången i Heleneborgshallen, annars har vi verksamheten i Lunnahallen. Heleneborgshallen är mycket större och bättre, men det kräver också att vi transporterar alla redskap från Kågeröd. Det var ett projekt i sig, men så värt.

Foto: Niklas Fonskov