Många landskronalyftare på prispallen på DM

I helgen var det dags för DM Skåne/Halland i tyngdlyftning. Landskrona Atletklubb hade 16 lyftare på plats, både juniorer, seniorer och veteraner. De visade att LAK:s tyngdlyftare gärna tar plats på prispallen.

Under lördagen tävlade nio lyftare där Hanna Brodin var starkast i sin viktklass, 48 kg. Hon lyfte hem tre guld i ryck, stöt och sammanlagt. Även Marie Brodin lyckades lyfta till sig guldet i klass 63 kg för veteraner och satte personbästa i både ryck, stöt och sammanlagt. I klass 58 kg satte LAK:s Amanda Johannesson personbästa i stöt med 61 kg och satte därmed nytt klubbrekord. Det räckte till en tredjeplacering. Sara Andersson var även hon i god form och lyfte till sig silver i denna viktklass. Knep guldet gjorde dock Victoria Jeppsson från HAK Greppet som gjorde sin första tyngdlyftartävling.I klass 63 kg lyfte Louise Dahlgren till sig bronsen i sin viktklass.
På lördagen tävlade även Stefan Isaksson som gjorde sin första tävling. Han lyfte hem silvret i klass 77 kg för  veteraner. Även sonen Arvid Isaksson hade en bra dag då hans lyft räckte till en andra plats och silvermedaljer i klass 56 kg. Alvin Broman lyckades vända 100 kg och lyckades nästan stöta den, men fick den inte med sig hela vägen. Alvin tävlar i klass 77 kg och hans lyft räckte till tre silver.
– Lördagen slutade med andra ord riktigt bra. Många individuella medaljer, men LAK lyckades även att lyfta till sig en delad andra plats i lagtävlingen vilket vi är väldigt nöjda och glada över, säger tränare Marie Brodin i ett pressutskick.

Hanna Brodin lyfte hem tre guld i ryck, stöt och sammanlagt i sin viktklass, 48 kg på DM.

På söndagen var det dags för de lite tyngre viktklasserna att tävla och då hade LAK sju lyftare med.
I klass 90 kg lyfte Anna Helgesson till sig tre guld och satte även nya klubbrekord i denna viktklass. Louise Brådholm som gjorde sin första tävling lyckades ta sig till en tredje plats.
I klass 85 kg hade LAK sin mest erfarna lyftare Patrik Helgesson, som lyfte till sig silver i veteranklassen. Albin Leo, som varit skadad ett tag, skulle ta det lugnt men hade ändå svårt att hålla igen. Han ryckte 87 kg vilket innebar att han satte nytt klubbrekord för klass 94 kg och smällde till med 100 kg i stöt. Albin slutade på en fjärde plats.
Ännu ett silver lyckades Marcus Ahl lyfta till sig i klass +105 kg, silver tog också Åsa Isaksson, som gjorde sin första tävling i klass 69 kg.
– Med detta avslutades en helg fylld med många fina lyft, skratt, glädje och gemenskap plus en tredjeplats i lagtävlingen, säger Marie Brodin i pressutskicket.

 

Bildtext, stora bilden ovan: Två Landskronalyftare på prispallen. Amanda Johannesson LAK, Victoria Jeppsson (HAK Greppet) och Sara Andersson LAK. Foto: Marie Brodin