Pyroteknik stod Giffarna dyrt

Billeberga GIF får behålla sin nyvunna plats i division fem, men tvingas böta 10 000 kronor. Det beslutade tävlingsutskottet i Skånes fotbollsförbund under onsdagen.

Billeberga GIF vann båda kvalmatcherna mot Yngsjö IF, den 7 respektive 14 oktober. Men någon form av pyroteknik som gick av när det var 14 sekunder kvar av den sista matchen, höll på att kosta giffarna avancemanget till division fem. På onsdagen höll tävlingsutskottet i Skånes fotbollsförbund ett sammanträde, där ärendet togs upp.
– Beslutet blev att fastställa slutresultatet, alltså den ställningen som var när matchen bröts med 14 sekunder kvar. Sedan fick Billeberga böta 10 000 kronor, säger Martin Åkerman, ordförande i tävlingsutskottet på Skånes fotbollsförbund.
– I det här fallet var det Yngsjö som inte ville fortsätta spela trots domarens vilja. Det har kunnat konstaterats att båda lagen har tänt bengaler. Däremot såg vi den smällaren som allvarligare och av den anledningen så fick de bötesbeloppet, för det gick att fastställa att det var bortasupportrarna (Billeberga GIF, red. anm.) som tände den.
Billeberga vinner alltså den sista matchen med 3-2 och efter 5-4 vinsten i första matchen, så spelar de i division fem nästa säsong.
Det var någon typ av pyroteknik som brann av, utanför planen men nära den assisterande domaren.
– Frågan är om det inte varit någon form av fyrverkeripjäs som de tappat kontrollen över. Det har inte gått att utreda exakt vad det har varit, men det har varit rökutveckling och det har slagit gnistor, säger Martin Åkerman.

Foto: Mostphotos