86-årig klädbutik upphör till årsskiftet

Klädbutiken Herrcenter på hörnet mellan Järnvägsgatan och Nygatan kommer till årsskiftet att enligt egen utsago ”lägga slipsen på hyllan”. Det meddelar butiken, som funnits på platsen sedan 1931, i ett pressmeddelande. Gert-Arne ”Nanne” Nyman kommer gå i pension, och i samband med det läggs verksamheten ned. Han började redan som 14-åring som lärling i butiken som varit hans arbetsplats i 51 år.
– Det är klart att jag älskar mitt yrke, annars hade jag inte varit här i alla år. Samtidigt så har butiken blivit lite som mitt vardagsrum. Det är här jag träffar många av mina vänner, många kommer bara in för att prata. Det är fascinerande att blicka tillbaka över alla år som vi funnits här, alla människor man mött. Idag har vi kunder som kommer in där jag först blev bekant med deras far- och morföräldrar för en väldans massa år sen, säger han i pressmeddelandet och fortsätter:
– Man har upplevt med och motgångar, precis som i alla andra branscher. Just nu står klädhandeln så som många andra branscher inför en tuff utmaning att möta konkurrensen från den allt växande internethandeln. Vi har klarat oss relativt bra ändå tack vare en trogen kundgrupp och för att vi har eget skrädderi.
Nu väntar pensionärsliv med resor, tid för barnbarnen och läsning berättar han. Nyligen har också två andra anrika Landskronabutiker meddelat att de upphör. Det gäller Sko-elegance i hörnet Säbygatan-Eriksgatan som funnits där sedan 1961, och Hvilans kläder på Eriksgatan 8 som nyligen lade ned verksamheten.

Bilden ovan: Till årsskiftet läggs Landskronas äldsta butik, Herrcenter på Järnvägsgatan/Nygatan, ned.