Dags att nominera modiga medmänniskor i Landskrona

Senast var det Bo ”Bosse” Christensen som fick ta emot kommunens civilkuragestipendium á 5000 kronor, som delas ut till någon eller några som gjort en särskilt berömvärd insats för någon i ett utsatt läge. Bo Christensen tvekade inte att ingripa när treårige Alvin och hans mamma Hannah Öberg hamnat i vattnet vid stadshuskajen i augusti förra året. Bo är en av Malvans återkommande gäster och det var vid de tidigare lokalerna i gamla Venterminalen som han befann sig när han fick syn på de nödställda. Med hjälp av en packrem från sin cykel lyckades han att dra upp de båda ur vattnet och gav dem värmande filtar. Nu kan man nominera en eller flera kandidater som mottagare av 2017 års civilkuragestipendium i Landskrona. Senast den 31 december måste nomineringen göras och den görs via ett formulär på kommunens hemsida. Formuläret hittar du här.

Bilden ovan: Så här glada blev både Bo Christensen, Hannah Öberg och lille Alvin när det återförenades i januari i år, vid utdelningen av 2016 års civilkuragestipendium i samband med kommunfullmäktiges möte. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv