De är Glumslövs nya Postkodsmiljonärer

Under onsdagseftermiddagen kom Tv4:s inspelningsteam till Landskrona och Kasernplan vid 15-tiden. En timme senare hade Glumslöv fått två nya miljonärer.

Det handlar om kanalens lek- och spelprogram ”Drömpyramiden” där det varje helg dras ett postnummerområde dit Postkodlotteriets ”gyllene container”, med vinster om sammanlagt tre miljoner kronor, skickas. Slumpen har fallit på postnummer 261 63, alltså Glumslöv, och de 37 lottprenumeranter som finns där. De tre miljonerna fördelas så att en ensam lottköpare får en miljon, en miljon delas av de lottköpare som har rätt postkod, en liten del av postnumret, och en miljon delas av alla lottköpare med postnumret.

Till onsdagens tv-inspelning hade vinnarna ringts in, och strax efter klockan 16 öppnade programledaren Sandra Dahlberg de tunga dörrarna till containern för att avslöja vilka lottköpare som kammat hem miljonvinsten: Hans och Gabriela Tidblom i Ålabodarna.
– Overkligt. Det var Gabriela som fick samtalet igår om att komma hit. ”Gick du på den lätta” sade jag då. Det kändes fortfarande overkligt när vi parkerade bilen här bakom, säger Hans Tidblom när det blir en minut över efter att tv-teamet fått de bilder de behöver för inslaget som sänds i Drömpyramiden nu på fredag den 10 november med start 19.30.
Helt oförberedd på möjligheten att vinna en miljon var Hans Tidblom dock inte. Efter att konfettiregnet lagt sig läste han en kärleksdikt med posttema, författade av Hasse och Tage, till programledaren Sandra Dahlberg.
– Det passar väl bra när man har en vacker dam framför sig som dessutom ger oss en miljon, säger Hans Tidblom.
Övriga lottköpare inom postnummerområdet gick inte tomhänta därifrån, postkodsvinnarna vann 52 632 kronor var, och alla lottköpare med postnumret fick 13 699 kronor var.

Bilden ovan: Under onsdagseftermiddagen avslöjades vilka lottprenumeranter med postnummer 261 63 som vunnit en miljon kronor, när Tv4:s inspelningsteam kom till Kasernplan.

 

Programledaren Sandra Dahlberg höll i ceremonierna. Inslaget sänds i programmet ”Drömpyramiden” nu på fredag den 10 november.
Det var ett antal Glumslövsbor med lottprenumeration hos Postkodlotteriet som ringts in till den tv-inspelade dragningen. Och även om bara en lottköpare vann miljonen så gick inte de övriga tomhänta därifrån.