Jonas Olsson: ”Jag kommer alltid ha kontakt med BoIS på något sätt”

Att BoIS tagit steget upp i Superettan kan få Landskronabor ha missat. Säkert är det många som nu drömmer att få se Jonas Olsson i den svart-vita tröjan igen. Papperstidningen ringde honom för att kolla läget.

BoIS-fostrade ex-landslagsmannen Jonas Olsson spelar sedan i våras i Djurgårdens IF efter många år i West Bromwich.
Vad tror du det betyder för en stad som Landskrona att det går bra för BoIS?
– Det var över 4000 på matchen, en division 1-match. Det säger någonting om intresset och passionen för fotboll i Landskrona. Jag tror det betyder jättemycket.
– Man märker det också uppe inom fotbollsvärlden här i Stockholm, man pratar om Landskrona BoIS igen nu när de kommit upp i Superettan.
Skulle du själv kunna tänka dig spela i BoIS i framtiden?
– Jag trivs bra här uppe i Stockholm. Jag har min närmsta framtid här i alla fall. Jag har kontrakt nästa år också. Sedan får vi se. Jag försöker att inte planera för långt i framtiden. Det känns som att jag är på upploppet karriärsmässigt. Som det känns nu så blir nog Djurgården min sista klubb.
I en artikel i Helsingborgs Dagblad pekas du ut som BoIS drömvärvning.
– Det är smickrande så klart. Jag känner jättemycket för BoIS som klubb. Det är där jag växte upp och där jag fick min utbildning, jag känner starkt för klubben. Som spelare är jag någonstans på upploppet av karriären. Jag trivs bra här och det känns som att karriären kommer att avslutas här. Men jag kommer alltid ha kontakt med BoIS på något sätt, hoppas jag.
Hur ser du på säsongen som varit med Djurgården?
– Det har varit ok. Det har varit en bra säsong med tanke på att vi blev trea. Jag hade hoppats att vi skulle vara med och utmana om guldet lite mer än vad vi var. Men om man ser var Djurgården varit de sista sju, åtta åren så har vi gjort det bra. Vi har mycket nytt folk.
– För egen del har det varit en lång säsong. Först ett år i Premier League och sedan hoppade jag på detta direkt i våras. Det är 18 månader. Det har varit en lång säsong med allt vad det innebär. Jag har haft lite småskador, tyvärr, men det har känts bra de matcherna jag spelat. Jag har gjort 21-22 matcher från start. Jag är ganska nöjd, men jag hoppas det går bättre nästa år när jag får lite distans och lite vila nu på vintern.
Hur länge har du ledigt?
– Nu tränar vi två veckor. Sedan är jag ledig sju veckor nästan. Det blir den längsta ledigheten på 13-14 år, sedan jag gick utomlands. Det ska bli skönt att få vara ledig över jul och nyår, det har jag heller inte varit på 14 år. Det ser jag fram emot nu framför allt.
Blir det något Landskronabesök?
– Ja, det blir det. Jag kommer vara i Landskrona över jul och nyår. Det har knappt blivit något Landskrona för mig i år. Det ska bli kul att fira julen och lite ledighet där nere.

 

Foton i collaget från säsongens sista match: Henrik Nordell.

Fotot i mitten på Jonas Olsson: Jonas Lundin/Arkiv