Nu är granen på plats på torget

I augusti var Papperstidningen med när Landskrona stads parkchef Anneli Erson valde ut årets julgran till Rådhustorget. Tisdag morgon kom den på plats.

Klockan är cirka 8.30, torghandlarna håller på och förbereder dagens försäljning på torget. Men den cirka elva meter höga julgranen står redan upp.
– Det tog bara en timme. Förra året tog det tre timmar, säger Mikael Malm, kranbilschaufför från Ohlssons som Landskrona stad anlitar för de stora granarna.
Förra året var granen krokigare och bökigare att ställa rak. Men i år var det inga problem.
Kvällen före var han och Toni Nordblad från stadens parkenhet och hämtade årets utvalda julgran på Mats Claessons granodling utanför Åsljunga.
– Den såg lite tråkig ut där uppe, men här har det blivit fint, säger Mikael Malm.

Toni Nordblad och Mikael Malm satte på tisdagsmorgonen upp årets julgran på Rådhustorget.

Sammanlagt hämtar Mikael Malm och Toni Nordblad fyra lass med kommunala granar både till staden och byarna och det är under denna vecka som de kommer upp. Under veckan lär också belysningen på Rådhustorgsgranen sättas på plats, men det är först inför första advent som den tänds.

Det är inte bara människor som varit framme och berömt det maffiga nytillskottet på torget. Rätt så snart flyger några kvittrande pilfinkar in i det gröna grenverket för att ta sig en titt.
Inför första advent ska den tändas, granen på Rådhustorget.