Oresund Drydocks säger upp 13 anställda

Reparations- och ombyggnadsvarvet Oresund Drydocks på Varvsudden har i många stycken varit en framgångssaga, periodvis har orderboken varit full för många månader framöver. Men nu bantar företaget bemanningen för att anpassa sig till en tuffare marknad, det rapporterar Landskronaposten/HD.

13 kollektivavtalsanslutna på Oresund Drydocks har sagts upp, med en uppsägningstid på sex månader. Inom koncernen Oresund Heavy Industries, där Oresund Drydocks ingår, finns idag totalt 80 anställda.
Det handlar dels om en krympande marknad, men också att Oresund Drydocks har en nackdel jämfört med konkurrerande varv: de allra största fartygen går inte ta emot på grund av för korta torrdockor. Det uppger vice vd Anders Larsson till Landskronaposten/HD.
– Våra kunders nya generation fartyg växer ifrån oss. Därför vill vi investera och bygga ut vår torrdocka som är 195 meter lång, säger han till tidningen.
För det krävs det nytt verksamhetstillstånd, något som företaget sökte redan 2012. Men överklaganden har gjort att prövningen dragit ut på tiden och det är osäkert när beslut kommer.
– Just nu vet vi inte om vi får ett tillstånd så att vi vet vad vi kan göra i framtiden, vi vet inte om det tar sex månader eller två år till, säger vice vd Anders Larsson till Landskronaposten/HD.

Foto: Arkiv