Saluhallstorget sist ut när Dammhag snyggas upp

Män i varselkläder har redan börjat ta upp markplattorna framför Stadsbiblioteket. Betongplattorna där ska bytas ut mot mer dekorativt marktegel, ett arbete som ska vara klart till jul. Nu i december påbörjas också en andra etapp, då är det Saluhallstorget och gångstråket upp mot Dammhagskolan som görs om. Även där blir det ny markbeläggning, och det ska byggas ett vattenspel söder om gamla saluhallen. Det arbetet beräknas vara klart i maj nästa år. De åtgärderna blir sista delen av en större omgörning av Dammhagsområdet som är en del i kommunens och stadsutvecklingsbolagets projekt Österlyftet. Tidigare har parken glesats ut och försetts med nya parkmöbler, och det har byggts ett aktivitetsområde med sittvänliga tegelmurar mellan Dammhagskolan, gamla saluhallen och Ödmanssonsgatan.

Bilden ovan: Först ut att göras om är markbeläggningen framför stadsbiblioteket. Sedan är det dags för gångstråket från gamla saluhallen upp till Dammhagskolan. Karta: Landskrona stad