Samtal om #metoo och journalistiken på biblioteket

Vad kan journalistiken lära sig av #metoo? Hur ska journalister agera när sexuella trakasserier, eller andra misstänkta brott, offentliggörs på sociala medier? Och vad hände egentligen under Bokmässan: vann yttrandefriheten eller journalistiken – eller nazismen? Det är frågor som kanske besvaras. På onsdag, den 8 november, med start klockan 18 på stadsbiblioteket kommer i vart fall kulturjournalisten Peter Fällmar Andersson föra ett samtal med Elisabeth Åsbrink kring dessa. Elisabeth Åsbrink är författare som bland annat är aktuell med boken ”1947” som handlar om 12 månader med händelser som förändrat världshistorien under ett bortglömt år. Elisabeth Åsbrink är också ordförande i Svenska PEN, författarorganisationen som bland annat arbetar för att hjälpa förföljda författare världen över.

Bilden ovan: Elisabeth Åsbrink. Foto: Eva Tedesjö/Press