Snart blir det julmys i Svalöv

Julskyltningar är som regel på första advent. Men i Svalöv kickstartar Evenemangsföreningen julen med Julmys redan på lördag den 2 december.

– Det kommer bli mysigt. Kan vi lägga in en beställning på två minusgrader och så mycket snö?, undrar Christel Kulle Mårtensson och måttar cirka tre centimeter med tummen och pekfingret.
Julmyset sker på Forslidsgårdens parkering, alltså utanför biblioteket i Svalöv.
– Vi kommer ha lite julmarknad och de flesta handlarna kommer att vara där och butikerna har öppet, säger Lina Olsson från Kulturhuset.
På julmarknaden finns det chans för både barn och vuxna att gå in i en igloo, där den riktiga tomten sitter, och ge honom sin önskelista. Det kommer bli dans kring granen, ponnyridning med Söderåsens ponnytroll och tomteparad,
– Vi efterlyser också barn som vill gå i tomteparaden, säger Christel Kulle Mårtensson.
På plats finns bland annat Skromberga blåsorkester, Ekeby drillflickor och SBK som grillar korv. Om det är någon som vill stå och sälja på julmyset så är det bara att kontakta Svalörten. Föreningar, skolklasser och privatpersoner står gratis.
Det kommer också finnas en korsordstävling med fina priser. Talonger hämtar man på plats.
– Kulturhuset börjar sälja julgranar vid parkering till Kulturhuset och säljer ända fram till jul, säger Lina Olsson.
Evenemangsföreningen arrangerar tre större händelser varje år i Svalöv: Svalövskalaset, nyss timade Halloween och Julmyset.
– Det är tre gånger om året som vi försöker liva upp Svalöv. Det har varit uppskattat. Folk tar sig ut ur stugorna. Det är roligt. Det kan komma lite nytt folk denna gången också, tycker vi. Det är nästan samma folk som är ute. Vi uppmanar alla att gå ur sitt hus, säger Christel Kulle Mårtensson.

Julmys i Svalöv
Lördagen den 2 december klockan 13-17 på parkeringen utanför biblioteket i Svalöv.
Tomteparaden avgår från Tryckhallens parkering klockan 13.15. Alla är välkomna, bara att dyka upp.
Arrangör är Svalövs Evenemangsförening.

Bildtext: Erika Nilsson, Christel Kulle Mårtensson och Lina Olsson ser fram emot att kicka igång julen på Julmys i Svalöv den 2 december.