Svalöv touchar 14 000-gränsen

Det har varit på gång ett tag nu. Men den sista september var kommunens folkmängd uppe i exakt 14 000 personer.

I maj var kommunen en hårsmån att komma upp i 14 000 invånare, då det fattades 20 personer. Tanken var att den 14 000e invånaren skulle uppmärksammas på Svalövsmässan, som arrangerades den 30 september och den 1 oktober. Men hemvändande Fridhemselever fick invånarantalet att sjunka på bara en månad och per den siste juni var 13 887 personer skrivna i Svalövs kommun. Men sommarens nedgång har vänts till en höstlig uppgång. SCB:s siffror för september visar på att kommunens invånarantal är exakt 14 000.
Firandet får dock anstå lite.
– Ja, jag är lite försiktig. Vi är precis 14 000 invånare. Vi tänkte vänta till nu i november. Skatteunderlaget räknas ju per den sista november. Efter det ska vi försöka hitta den som blir vår 14 000e invånare. Då ska vi uppvakta den personen på lämpligt sätt, säger Birgitta Jönsson (S), kommunstyrelsens ordförande.
Vad signalerar gränsen 14 000, tycker du?
– Att vi är på väg framåt, att kommunen är attraktiv att flytta till.