Borstahusdagen vinter med spis för både gom och ande

Sedan några år har populära sommarevenemanget Borstahusdagen ett mer frostnupet syskon i ”Borstahusdagen vinter”. Nu på lördag, den 16 december är det dags för detta, mellan klockan 12 och 16 sker diverse aktiviteter dels i Borstahusens hamn och dels på Erikstorps kungsgård. I museet i Pumphuset hålls det mini-julmarknad där tomten själv är på plats och tar emot önskelistor. Restaurangen serverar julbuffé och som ett lättare alternativ finns fläsksteksburgare i baren. Byalaget Gamla Borstahusen slår upp portarna till sin fiskehodda, där det blir försäljning av böcker och vykort och lotteri med ål- och laxvinster. På Sundsill går det att provsmaka hela julsortimentet av inlagd sill och även Hamnens hörna har julöppet. Konsthallen bjuder in till den pågående utställningen med konstnärer från Fröfabriken. Dessutom ordnas ponnyridning för de yngsta mellan klockan 13 och 15, och – eventuellt – kommer också årets Lucia med sina tärnor.

Bilden ovan: Under förra årets Borstahusdagen vinter gick det att åka hästskjuts. Det står inte på programmet i år, men väl ponnyridning. Foto: Mia Kristoffersson/Arkiv