Nu går det att hyra skidor på Puls Arena

Det är inte alltid lätt att vara skidintresserad och skåning. I skrivande stund är marken bar. Men för den som ska till Vallåsen, eller på skidsemester, så går det att hyra skidutrustning hos Landskrona Ski Club på Puls Arena.

Förut höll de till på en anonym adress på industriområdet.
– Vi fick allt på plats till Luciahelgen, säger Håkan Sturesson, ordförande i Landskrona Ski Club.
På padelbanan bredvid flyger bollarna över nätet. Det är bara en av flera sporter som har och kommer att få plats i Puls Arena.
– När vi flyttade in så var det väldigt många som var nyfikna och tittade in och undrade: vad är det här för något? Den här synligheten är jättebra för oss, att komma in i det här sammanhanget, säger Håkan Sturesson.
Hos Landskrona Ski Club på Puls Arena kan man hyra utrustning hela vägen från små barn till expertåkaren.
– Här är ett jättebra sortiment för hela familjen, så har man allt på plats när man kommer till backen eller semesterresan, istället för att man ska stå i kö när man väl kommer dit, säger Håkan Sturesson.
Det blir billigare att hyra här på Puls Arena än på Vallåsen, menar han. Att hyra ett helt skidpaket för en vuxen i sex dagar kostar 550 kronor för en medlem och 730 kronor för en icke-medlem. På Vallåsen kostar det 880 kronor för 6-7 dagar.
– Det blir direkt lönsamt att bli medlem och då har man dessutom försäkringsskyddet, säger Håkan Sturesson.
Så fort Vallåsen öppnar för säsongen så är Landskrona Ski Club där. Det brukar bli 20-50 träningstillfällen på Vallåsen för klubben per säsong.
– Vi har ett jättebra samarbete med Vallåsen. Det är ju inte öppet alla kvällar för allmänheten. Vi har banan och backen för oss själva en dag i veckan. Då kan vi köra storslalom över hela backen, säger Håkan Sturesson.

Håkan Sturesson, ordförande i Landskrona Ski Club.
Här får Philip Nordén och Manne Sturesson hjälp av Håkan Sturesson.

FAKTA: Landskrona Ski Club på Puls Arena
Här håller klubben öppet för uthyrning av fullständig skidutrustning och service, tisdagar och torsdagar klockan 18-20.

 

Bildtext stora bilden ovan: Åkaren Philip Nordén ser fram mot en ny säsong på Vallåsen.