Nu ska byn driva Stationen själva

Det har tidigare varit känt att Jörgen Roslund och sonen Kristofer Jarbe slutar som krögare på Restaurang Stationen vid årets slut. Nu står det klart vilka som tar över.

Det blir byn själva. Röstånga Utvecklingsaktiebolag, Ruab, har bildat ett helägt dotterbolag för ändamålet. Nu efterlyser de folk som vill köpa aktier i bolaget för att få in uppstartskapital.

– Det är två steg i det hela. Dels måste vi få in lite pengar i verksamheten när vi inte har några hyresgäster, dels måste vi också hålla igång den så att folk vet om att den finns som mötesplats, säger Nils Phillips, ordförande i Ruab.

Normalt sett så är Stationen stängd januari, februari och mars, men nu kommer det att vara öppet på torsdagskvällar även under lågsäsongen. ”Det blir gästkockar, quiz, jazz, ståupp, ölakademi och spännande samtal – samtidigt som kaminen är tänd och barnhörnan är fylld med nya pennor, spel och pyssel.”, skriver Ruab på sin facebooksida.

– Ambitionen är också att se vad det finns för möjligheter att kunna driva den (Stationen, red. anm.) under hela året, även under högsäsong och vilka förutsättningar det är för det, säger Nils Phillips.

I så fall kommer personal att anställas och Stationen blir något så unikt som en restaurang som drivs av byn den ligger i.

– Det ska bli roligt att testa. Nu har vi haft den i fem år och vi har haft lite olika krögare. Det är kanske läge att prova köra den i egen regi. Det skapar ju också lite möjligheter, säger Nils Phillips.