Traditionell Luciakonsert i Sofia Albertina kyrka

Blir det egentligen mer snart-är-det-jul-stämning än under Landskronas traditionella Luciakonsert? Det är tveksamt, och i år är dessutom den skönsjungande Lucian och tärnorna tillbaka där konserten hör hemma, det vill säga i Sofia Albertina kyrka. Som traditionen bjuder blir det kröning av årets Lucia som röstats fram av Papperstidningens läsare: Rosanna Kumerle. 100 kronor kostar biljetten till onsdagskvällens konsert som börjar klockan 19, insläpp i kyrkan från 18.30. Barn under 15 år går in gratis, men behöver en biljett. Biljetter finns att köpa i Akademibokhandeln vid Rådhustorget och hos blomsterhandlaren Grönt&Skönt.

Bilden ovan: Rosanna Kumerle är framröstad som årets Lucia av Papperstidningens läsare. Ikväll sjunger hon och övriga Luciakören i Sofia Albertina kyrka.