Unitis bil säljs på Media Markt

Idag sker den stora visningen av Unitis elbil med 100-tal inbjudna från hela världen som kommer till den framtida elbilsfabriken i Landskrona. Nyligen presenterade start up-företaget från Lund också två nybakade samarbeten med ett elbolag och en elektronikkedja.

Handla hemelektronik på Media Markt och passa på att titta på, och eventuellt förbeställ, Unitis nya bil. Det är tanken med ett samarbete mellan elektronikkedjan Media Markt Sverige och Uniti. I två av Media Markts butiker, den i Svågertorp utanför Malmö och den vid Nacka Forum utanför Stockholm, ska det finnas utställningsbilar för nyfikna att bese. Det blir den tvåsitsiga varianten av Unitis konceptbil, och förutom att titta på bilarna så ska det gå att pröva hur det är att sitta i bilen, fast inte på riktigt utan med VR-teknik. Den som blir riktigt nällad kan lägga en förbeställning på bilen som beräknas levereras under 2019. 1399 kronor får man punga upp för att göra förbeställningen, beloppet är dock återbetalningsbart. Förbeställningar kan också göras på nätet.
Varför sälja en bil hos en hemelektronikkedja kan man undra. Uniti har redan från start deklarerat att deras bli har mer gemensamt med moderna smartphones än med den traditionella bilindustrin. Alla reglage ska vara med touch-teknik, och styrsystemet har ingen traditionell ratt utan istället joysticks.
– Våra bilar hör hemma bland exklusiva mobiltelefoner och den senaste hemelektroniken. Media Markt Sverige är en av Europas ledande hemelektronikkedjor och det var därför ett naturligt val för oss att inleda ett samarbete med dem, säger Unitis vd Lewis Horne i ett pressmeddelande.
Nyligen gick också Uniti ut med nyheten om ett andra samarbete: ett med elbolaget Eon. Den svensk som redan är kund hos Eon och köper en av Unitis bilar kommer att få en sänkning av sin elavgift som motsvarar den beräknade elåtgången för en Uniti-bil under fem år.