GW laddar för USM på hemmaplan

Till helgen den 20-21 januari är det stor handbollsfest i Idrottshallen. Då arrangerar GW Landskrona HK steg 3 i USM för flickor 14.

– Tempo, tempo. Håll det kort, ropar tränare Peter Bengtsson.
Det är onsdagsträning och flickor 14 i GW Landskrona HK kastar handbollar i en passningsövning. Snart arrangerar klubben steg 3 i USM för flickor 14. Det betyder mycket för klubben, menar Peter Bengtsson
– USM är stort. Det är första året som dessa är med i USM. Det är jättestort att åka på ett SM. Istället för att gå i sitt vanliga lunk hemma i hallen och möta samma lag. Du får helt andra utmaningar. Det får dem att växa, både som individer och spelare, säger Peter Bengtsson.
– Det positiva med att spela hemma är att de är hemma. Det positiva att spela borta är att man binder ihop laget på ett helt annat sätt. Det är både fördelar och nackdelar, med att ha det hemma och borta.
På USM gör fem lag upp om två platser att gå vidare till steg 4. Steg 5 är finalspelet.
– Det är alltid målet. Vi tar steg 3 nu, sedan är det steg 4. Då kan det hamna var som helst i Sverige, säger Peter Bengtsson.
Hur ser det ut för er att gå vidare?
– Chansen finns alltid.

Hannah Engqvist (i grönt) och Emma Kalender under en passningsövning.

Hjälptränare för GW:s flickor 14 är Ellen Bengtsson och Jonna Andersson, båda spelare i klubbens A-lag.
– Tjejerna har inte varit på så många cuper. De känner nog att det vore kul att åka iväg på nån cup, sova borta, det blir ju en stämning tillsammans. Men jag tror att tjejerna tycker att det är kul att ha det hemma också, för det är mycket folk som kommer och kollar, folk som man känner. Det blir mer folk än på en vanlig hemmamatch, säger Jonna Andersson.
Kantspelaren Hedda Holgersson ser fram emot USM.
– Jag hoppas såklart att vi vinner. Vi ser fram emot det nu, att kunna ge hundra procent och vi vill verkligen gå vidare. Detta är dessutom vår första SM-tävling, så det ska bli roligt, säger hon.
Vad tror du det betyder att få spela på hemmaplan i Landskrona?
– Det är väldigt roligt att folk kan komma hit och se hur vi har det. Man visar upp sig lite mer. Det känns bra. Det är roligt att åka iväg också, då binder man ihop laget mer. Det är klart att det är roligt att ha det hemma.

Stora bilden ovan: Hedda Holgersson, en av spelarna i GW:s flickor 14.