Hotellrum döljer sig i industrifastighet

Om man inte vet om att det finns där, så går det absolut inte att ana sig till att det finns ett helt inrett hotellrum i lagerlokalen på industriområdet. Rummet är ett testrum för nya Hotel Öresund Conference & Spa som just nu växer fram vid Stadskajen. Papperstidningen får följa med in och få en titt.

Känslan med ett mysigt hotellrum inne i en industrilokal är smått surrealistisk. Det är väldigt roligt att titta på alla detaljer, men poängen är förstås praktisk. I rummet kan alla funktioner och all inredning i de blivande hotellrummen testat, förbättras och utvecklas.

– Det är så bra, för man kan testa alla olika saker och man ser direkt vad som behöver lösas, säger Göran Andersson, VD för Thanda Group som äger och driver bland annat Hotel Öresund.

Testrummet innehåller all inredning som kan behöva testas, men något badrum finns inte. Förklaringen till det är att badrummen byggs i färdiga moduler som kan lyftas rakt in i bygget som de är.

– Vi var på besök i den fabriken och fick bland annat se hur maskiner satte kakel. Det är fascinerande! säger Göran Andersson.

Balkong finns det dock i det uppbyggda rummet, även om utsikten från den är rätt mycket tråkigare än den kommer att bli från de verkliga balkongerna.

– 38 av rummen har egen balkong och då har vi kommit fram till hur de skall ha snedställda väggar för att få in så mycket sol som möjligt, berättar Göran Andersson.

Det färdiga hotellet kommer att ha 120 rum, varav fem stycken lite större och 26 stycken försedda med sammanbindande dörrar mellan två rum. Det är stor efterfrågan på rum som passar för familjer, berättar Göran Andersson och på gamla Hotel Öresund har personalen fått rulla runt många extrasängar under högsäsongen.

Nya Hotel Öresund skall enligt planerna öppna den 1 oktober och redan den 2 oktober är den första konferensen bokad.

– Det blir en oerhört hektisk tid framöver när jag kommer in som operatör och allt skall komma på plats, säger Göran Andersson.

Det underlättar förstås att personal och en hel del annat följer med från gamla Hotel Öresund. Att återanvända det som fungerar från till exempel köksutrustningen är självklart för Göran Andersson. Gamla Hotel Öresund kommer att bli kontor och lägenheter.

– Det är ett väldigt fint läge och fina hus som vi kan göra något bra av, avslutar Göran Andersson.

Välkommen in i testrummet för nya Hotel Öresund, hälsar Göran Andersson, VD för Thanda Group som driver Hotel Öresund.

Koll på bygget
Följ bygget av nya Hotel Öresund på Stadskajen via Peabs webbkamera: http://www.webbkameror.se/byggkameror/peab/index.php

Nya Hotel Öresund byggs precis vid vattnet på Stadskajen och kommer att bli fem våningar högt.
Sängen är fint bäddad och allt ser ut att vara redo för gäster i testrummet till nya Hotel Öresund.
Varje liten detalj – till och med gästtofflor vid sängen – prövas och justeras när Hotel Öresund testar sina nya hotellrum.