Landskronaåkare klar för OS

Puckelpiståkaren Felix Elofsson, som tävlar för Landskrona Ski-Club, är klar för OS i PyeongChang. Det skriver Svenska Skidförbundet på sin hemsida.

På tisdagen blev han uttagen av Sveriges Olympiska Kommitté att representera Sverige i februari.
– Det är fantastiskt kul. Jag har legat precis på gränsen och möjligheten har varit stor att komma med, så det var en otrolig lättnad att bli uttagen och det är helt fantastiskt kul att få åka dit, säger Felix Elofsson till Svenska skidförbundets hemsida.
I och med uttagningen blir han den första skåning någonsin att representera Sverige i en skidgren i OS.
– OS är störst. Det är det största i hela sporten och det kommer vara det absolut häftigaste jag varit med om. Att få representera Sverige på OS är det som varit målet framför allt den här säsongen men också genom hela karriären så det är helt fantastiskt, fortsätter han.
I truppen ingår också Ludvig Fjällström och Walter Wallberg från Åre SLK.
– Truppen känns väldigt stark. Vi är stabila och har haft stor utveckling på alla åkare, både under försäsong och under tävling. Alla grejer har börjat falla på plats och vi börjar känna oss själva så pass bra att det känns som att alla är på en väldigt bra plats. Det känns skitkul att åka dit med sina allra bästa kompisar och ha kul på vägen, säger Felix Elofsson.
De olympiska puckeltävlingarna drar igång den 9 februari i Phoenix Snow Park med kval klockan 2 på natten svensk tid. Damernas final är sedan den 11 februari och herrarnas final är dagen efter den 12 februari. Båda finaldagarna börjar 11.30 svensk tid.

Bildtext:
Felix Elovsson från Landskrona Ski-Club är uttagen till den svenska OS-truppen. Foto: Svenska skidförbundet /Erik Danielsson