LISA fyller centrum med idrottskänsla

Sportstämningen under SM-veckan får ytterligare en skjuts, när Landskronas Idrottsföreningars Samorganisation, LISA, anordnar idrottsgalan i samarbete med Landskrona stads fritids- och kulturförvaltning. Idrottsgalan kommer att hållas i centrum och blir en möjlighet för det lokala föreningslivet att bidra till en härlig sportfeber.

Gunnar Nilsson är ordförande för LISA och ser fram emot ett arrangemang som kan göra SM-veckan ännu mer värdefull för Landskrona. Under SM-veckan kommer mediebevakningen att vara intensiv i hela området runt Landskrona och Helsingborg och Gunnar Nilsson hoppas att många tar vara på möjligheten att synas, höras och göra något bra tillsammans.

– Jag tycker att vi skall jobba tillsammans alla som kan. Det är bäst för kommunen, säger han.

Tanken är att galans placering också skall göra Landskrona centrum till en mötesplats, där föreningslivet kan visa upp aktiviteter som kan locka fler till ett aktivt liv med sport och träning. Ambitionen är att också ge företag i Landskrona en möjlighet att delta i galan och på det viset visa sitt stöd för idrotten och det lokala föreningslivet.

SM-veckan hålls i år för första gången i två städer, nämligen Landskrona och Helsingborg, vilket Papperstidningen skrev om i oktober. 54 vitt skilda idrotter deltar och det lokala föreningslivet laddar förstås till max för tävlingarna i sina respektive sporter. Förutom själva tävlingarna blir det uppvisningar och prova-på-aktiviteter.

Centrum blir platsen för idrottsgalan, vilket Gunnar Nilsson ser en särskild poäng med.

– Det förstärker känslan av att något är på gång om man gör saker runtom sporterna. Jag hoppas att SM-veckan verkligen lyfter staden. Jag har varit på så många SM så jag vet att det brukar lyfta, om kommunen och föreningarna gör något av det på rätt sätt.

Under galan kommer LISA att dela ut sina idrottspriser och tillkännage vilka ungdomar som får de tio ungdomsstipendiaten. Priserna som delas ut på galan är Ledarkannan, Årets förening och Guldmedaljen för en särskilt anmärkningsvärd idrottsprestation samt Årets ungdomsledare, till en duktig ledare under 25 år.

Gunnar Nilsson hoppas på en gala som blir pricken över i för SM-veckan.

– Det skall vara mycket roligt runtomkring, så blir det ännu bättre känsla för alla. Och vi inom LISA vill verkligen också tacka kommunen som ställer upp och gör något så här stort. Det betyder mycket.

FAKTARUTA
SM-veckan
SM-veckan samlar SM-tävlingar i mindre idrotter och finns i en vinterupplaga och en sommarupplaga. Konceptet ägs av Riksidrottsförbundet, och kandidater ansöker om värdskapet. Landskrona och Helsingborg arrangerar årets sommarupplaga av SM-veckan tillsammans och det är första gången två kommuner delar på värdskapet. SVT är samarbetspartner och har ensamrätt på tv-sändningarna.

Bildtext, stora bilden ovan: Gunnar Nilsson, ordförande i Landskronas Idrottsföreningars Samorganisation, LISA, ser fram emot liv och rörelse i centrum när LISA arrangerar idrottsgala under SM-veckan i juli. Simtävlingar på Citadellsbadet blir en av de större punkterna i programmet.