Nu är det fullt av BoIS i Swärdhs värld

Den 1 april är skämtets högtidsdag. Det är också då Landskrona BoIS spelar säsongens första match i Superettan hemma på IP. En som hoppas få anledning att glädja sig då är klubbens nye sportchef Peter Swärdh.

Det är dagen efter säsongens första träning.
– Det var lugnt och bra. Det var som förväntat. De körde lite test igår. Spelarna kom tillbaka och var på gott humör och friska, de som var här, säger Peter Swärdh.
Den 1 januari började han som sportchef i BoIS och alla pinaler är inte på plats på kontoret än.
Hans huvuduppgift är att se till att klubben har de spelare som behövs. Truppen består i skrivande stund av 16-17 spelare, stommen har följt med sedan förra säsongen, men det behövs cirka 4-6 spelare till.
– Vi söker lite spelare i de offensiva mittfältspositionerna, också i forwardspositionerna. Vi söker på målvaktssidan också. I slutändan också några backlinjespelare, säger Peter Swärdh som dock inte vill ge några namn än.
– Jag hoppas att vi inom de närmaste veckorna ser till att det kommer in tre, fyra spelare till.
Peter Swärdh har tidigare bland annat tränat HIF, varit med och tagit upp Mjällby till Allsvenskan och nu senast Kalmar FF.
Vad fick dig att tacka ja till jobbet i BoIS?
– Många saker. Förutom att jag verkligen älskar jobba i fotbollsmiljön, så står Landskrona BoIS för ett starkt varumärke i fotbollssverige. Det finns en potential i Landskrona som är högre än vad nuläget är. Med det menar jag att man gjort två starka säsonger och gjort sig en bra plattform, men jag tror att det ska finnas en ribba som ska ligga ganska mycket högre än att bara avancera till Superettan. Tidshorisonten är ju inte satt naturligtvis, säger Peter Swärdh.
Vi går till gången utanför omklädningsrummen för att ta en bild. Där möter vi folk från Svenska fotbollförbundet som kollar att arenan uppfyller kraven på spel i Superettan, men också huvudtränaren Agim Sopi.
Har ni något mål med säsongen?
– Målet är att vinna matcher. Vi vill gärna vinna alla matcher. Det är det som är målsättningen. Sedan får vi se hur det blir, för det finns en motståndare på andra sidan. Vi sätter inte några mål, var vi ska vara någonstans. Målet är att vinna varje match. Om vi lyckas med det, då är vi där högst upp, säger Agim Sopi.
Förändrar ni träningarna på något sätt?
– Det är samma, det är ett vinnande koncept som vi haft. Det finn säkert några övningar som kommer att ändras, men inte i schemat, det är samma som förra året.
Det är säkert många supportrar, men också spelare som inte lär behöva extra tändvätska för kommande derbyn mot ärkerivalen HIF.
– Ibland kan de vara övertända också. Det gäller att få en balans, så att de inte blir för övertända heller, så att det går åt skogen när man väl ska presetera, säger Agim Sopi.
Första träningsmatchen är den 3 februari mot Lunds BK. Superettanpremiären sker hemma på IP söndagen den 1 april, motståndare då är Falkenbergs FF.

Bildtext:
En av BoIS rekryteringar inför denna säsong: sportchefen Peter Swärdh.