Stark start på Riksserien för Landskronagymnaster

Andra helgen i januari avgjordes första deltävlingen i Riksserien i rytmisk gymnastik i Göteborg. Riksserien är ett system av fyra tävlingar, där en slutgiltig mästarinna koras i slutet av 2018. Landskrona Kvinnliga GF (LKGF) var på plats och erövrade några fina placeringar.

Vinnaren i Junior FIG i Riksseriens första deltävling i rytmisk gymnastik, Meja Engdahl Petersson Foto: www.fotografleo.se

På lördagsförmiddagen var det den “Fria klassen” som hade möjlighet att visa upp två program efter eget val och bli bedömda i endast utförande. För Landskrona Kvinnliga GF deltog Linnéa Larsson, Miranda Aarstad och Milena Kovalenko.

LKGFs juniortrupp med band tävlade därefter och belönades efter två körningar med en silvermedalj. Truppen bestod av; Emma Jönsson, Sanna Agic, Celine Vergara, Astrid Kristensson Nilsson och Lucia Modeer Castro. Vann gjorde GF Uppsalaflickorna.

LKGFs framgångsrika Duo bestående av Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson som har nytt program för året fick nöja sig med en silvermedalj denna gång. Vann gjorde Stråssa GF från Lindesberg.

Juniorer Bas, som kör två program per tävling fortsatte lördagens tävlande. Från LKGF kom Emma Jönsson på en fin fjärde plats, medan Astrid Kristensson Nilsson och Sanna Agic tog plats fem och sex. Vann gjorde Tindra Laukkanen från Södertälje SGF.

I juniorer FIG är Meja Engdahl Petersson regerande mästarinna och visade under tävlingen att hon vill försvara sin titel. Grenen tunnband slutade på poäng över 12 och även bollmomentet gick bra. I grenen käglor toppade Meja och den avslutande grenen band var godkänt. Tuva Henckel, Alma Månsson och Lucia Modeer Castro deltog också från LKGF.

Under söndagen tävlade seniorerna i sina individuella tävlingar. Olivia Kristensson Nilsson befäste sin position i Sverigetoppen. Resultatet efter jämna och stabila körningar i tunnband, boll, käglor och band blev en silvermedalj. Wilma Mårtensson som utvecklas och får stabilitet i sin körning hamnade på en fin fjärdeplats.