Dåligt ljud på IP kan bli åtgärdat

Att det är lite si och så med ljudkvalitén på IP är Landskronas alla BoIS-fans medvetna om sedan länge. En ny översyn ska föreslå eventuella åtgärder.

– Problemet är att alla högtalare finns på samma ställe, på kortsidan vid VIP-restaurangen. Det blir så att säga bara en ljudkälla, säger Almir Hodziċ, avdelningschef för fritidsanläggningar på kommunens kultur- och fritidsförvaltning.
– Tekniskt fungerar de som de ska, men lite beroende på hur vinden är så påverkar det ljudet.
Almir Hodziċ berättar att kommunen funderat på att också placera högtalare under läktaren.
– Men då kan det finnas risk för eko, säger han.
Dåligt ljud är något som IP:s besökare fått stå ut med länge, men nu finns det en öppning för åtgärder.
– Nästa vecka (läs: denna vecka, red. anm.) ska vi göra en översyn av ljudanläggningen inför säsong. Då med folk från både kommunen, BoIS och med ljudexperter. Då ska vi titta på om det är möjligt att få bättre ljud med fler högtalare, säger Almir Hodziċ.
– Vi hoppas på att hinna förbereda hela anläggningen inför säsongen och att det blir en säsong med bra ljud.

Bilden ovan: Rent tekniskt är det inget fel på ljudanläggningen på IP, enligt Almir Hodziċ, avdelningschef för fritidsanläggningar på kommunens kultur- och fritidsförvaltning. Men alla högtalare står på samma ställe, och det ställer till det om vinden ligger fel. Nu ska kommunen, BoIS och en ljudfirma titta på eventuella åtgärder. Foto: mostphotos