Full rulle på de tusen idéernas gård

Att sitta stilla är inte något som Ann Wirenstedt Nilsson och Stiffe Nilsson på Hanksville Farm ägnar speciellt mycket tid åt. Verksamheten befinner sig i ständig utveckling och det är alltid något som behöver byggas. Till exempel en kattkoja till katten Hankzzz som flyttade in i somras. Eller fler stugor till övernattande gäster.

En gång i tiden var Hanksville Farm en lantgård som många andra i Skåne. På 1990-talet drog countryentusiaster in på gården och under flera år sände närradiostationen CMR från gården. 2002 såldes gården till Yamaha Custom Club, YCC, och motorcyklarna rullade in. Ann och Stiffe var med redan då och när de ideella eldarna så småningom falnade i föreningen beslöt de att ta över verksamheten, då tillsammans med en annan familj. Nu drivs här bed & breakfast, men också en mängd andra saker. Och alla är välkomna, med eller utan motorcyklar.

– Vi är MC-vänliga och vi vet vad MC-folk vill ha, men vi har väldigt många gäster utan MC-anknytning. Många tror fortfarande att det bara är folk med Yamahamotorcyklar som får komma hit, men här välkomnar vi alla sorters hojåkare och alla andra också, säger Ann.

Ann Wirenstedt Nilsson och Stiffe Nilsson på Hanksville Farm.

Det är ingen överdrift att påstå att gäster från hela världen hittar till Hanksville Farm. Den mest långväga gästen 2017 var en australiensisk motorcyklist och till hösten finns en bokning från Nya Zeeland.

– Vi har också en kille, en stamgäst kommer från motorcykelklubben Svinkallt MC i Kiruna, berättar Stiffe.

Hanksville Farm vill vara en bra utgångspunkt för gäster som vill uppleva Skåne, från motorcykeln, bilen eller på annat sätt. Niclas Steen, som beskriver sig själv som dräng på gården, har tagit fram hojvänliga rundor i de sköna omgivningarna runt Hanksville.

På Hanksville Farm hoppas man att folk från trakten skall hitta dit i större utsträckning också. Om torsdagarna är det ärtsoppequiz och Niclas som står för quizen konstaterar att det är väldigt sällan någon har alla rätt, men att det viktiga är att man är med och har roligt. Ann, Stiffe och Niklas hoppas också att musiken skall ta lite större plats på gården igen.

– Vi har pubkväll varje månad och försöker inspirera folk att ta med sina instrument och spela lite tillsammans, säger Niclas, som själv spelar ukulele med stor entusiasm.

Det där med att sitta stilla någon gång ibland då? Ann tänker efter.

– Jo, i badtunnan är det skönt att sitta en stund och titta på den härliga utsikten och himlen över en. Där kan man verkligen koppla av.

Ärtsoppequiz och pubkvällar är några av de aktiviteter som man hoppas ska locka folk från trakten.
Folk får gärna ta med sina egna instrument för att spela tillsammans.

FAKTA: Därför heter det Hanksville Farm
Ann berättar: En man som bodde på gården och hette Göran hade ofta gäster från USA som tyckte att hans namn var lite besvärligt att uttala. I stället kallade de honom för Hank och namnet satte sig så pass att gården som från början hette Tygebo kom att kallas Hanksville.