Jamtorp vill fylla aktivitetshus med musik

Ett aktivitetshus skall rimligen vara fyllt av aktivitet. Nu tar några entusiaster med Claes Hallberg och Jan Berglund i spetsen ett musikaliskt tag med Aktivitetshuset 1896, Gamla Torgskolan i Teckomatorp, för att locka ännu fler att dela sin musik med varandra. Med olika teman hoppas man att ”Jamtorp” blir en samlingsplats för musikintresserade av alla slag.

I Gamla Torgskolan finns redan en ordentlig musikalisk utrustning.

– Vi kämpade rejält för att få det här aktivitetshuset i Teckomatorp och vi hade bra samtal med Björn Svensson (numera pensionerad, red:s anm.) på kommunen. Han fick loss lite slantar och vi skaffade en full musikutrustning som vi hoppas kan bidra till att locka hit folk, säger Claes Hallberg, kommunpolitiker för S och själv musiker i Coffee & Tea Blues Band.

Under hösten 2017 försökte Claes Hallberg och de andra engagerade få folk att använda aktivitetshuset till musik och andra verksamheter. De märkte då att de som vill dela sin musik med andra kan ha ganska olika förutsättningar och att det kan vara lite svårt att synka ihop dem. Därför väljer man nu att göra jamkvällar med olika teman. Fredagen den 2 mars är det dags för country och sedan följer en bred mix av olika stilar och inriktningar. Säsongen avslutas med ett större gemensamt arrangemang: ”Jamtorp Party/Live Karaoke” fredagen den 11 maj.

– Vi har försökt att få med olika sorters musik, så att det blir teman som många kan samlas kring, säger Claes Hallberg.

I lokalen på Aktivitetshuset 1896 finns ett PA-system, trummor, två elgitarrer och en basgitarr på plats. Den som vill spela eller sjunga kan ta med text och ackord själv och Claes Hallberg betonar att även den som vill lyssna är välkommen.

– Vi hoppas ju att det skall bli ett ställe där folk kommer och hänger och hittar andra att göra saker tillsammans med.

Jamtorp hela våren
Var? Aktivitetshuset 1896 Gamla Torgskolan i Teckomatorp.
Hur? För alla som vill göra musik och dela med andra. Ta med text och ackord på låtar du vill spela, eller använd de som redan finns i lokalen.
När? Klockan 19-20 på följande datum och tema:
2/3 Country
16/3 Hip-hop
30/3 Visa/Schlager
13/4 Gitarrnördar
27/4 Pop 60-tal
11/5 Jamtorp Party/Live Karaoke

Claes Hallberg, här med Coffee & Tea Blues Band, hoppas att fler vill dela sin musik med andra i konceptet ”Jamtorp”. Foto: privat