Jönsson blir ordförande i nytt utskott

Det har väl inte undgått någon att den politiska makten i Svalöv har skiftat. Numera är det S, C, V, Mp och Fi som sitter i förarsätet. Vid sammanträdet på måndag den 26 februari, väntas fullmäktige välja om presidierna i bland annat tre viktiga nämnder.

Enligt förslaget tar Fredrik Jönsson (C) över som ordförande i bildningsnämnden efter Torbjörn Ekelund (L), Lennart Pettersson (C) tar över som ordförande i samhällsbyggnadsnämnden efter Olof Röstin (M) och Håkan Andersson (C) som ordförande i bygg- och räddningsnämnden efter Ann Pettersson (M). Fredrik Jönsson tar också ordförandeklubban i det nybildade personalutskottet. Deras partikamrat, Christer Laurell, lär ta över rollen som kommunfullmäktiges ordförande.

Bildtext: Centerpartisten Fredrik Jönsson lär väljas till ordförande i bildningsnämnden och det nyinrättade personalutskottet.