Max i mål med första målet i Landskrona

Det dröjde inte länge förrän Landskronas första Max-restaurang fylldes med folk när den öppnade under onsdagsmorgonen.

– Jag tror att det är ett bra läge, både för Landskronaborna men också för trafikanter längs vägen, säger Richard Bergfors, VD på Max, strax före den obligatoriska rödabandet-klippningen.
Det är den första av den restaurangtypen i Skåne. Restaurangkonceptet har Max tagit fram tillsammans med arkitektbyrån Wingårdhs. Konceptet finns på ett tiotal ställen, varav det sydligaste i Polen. Kommunstyrelsens ordförande, Torkild Strandberg (L) tyckte att det blivit snyggt och var påtagligt nöjd.
– Det här är jättebra för området. Det här kommer att bidra till att etableringarna blir fler på Kronan, att något växer upp och det får upp ögonen hos andra . Kronan kommer att växa. Att det här bidrar till stadens infrastruktur är viktigt. Och det är fantastiskt att det blir många nya arbetstillfällen, säger Torklid Strandberg.
Närmare bestämt cirka 40 nya arbetstillfällen.
Vad blev då den första beställningen? Umami-burgaren, som Evelina Jönsson, som hade vunnit en Facebooktävling, beställde.

Bildtext, stora bilden ovan: Här överräcker Michael Bäckström, till vardags restaurangchef på Max på Väla, över den första brickan med Max-mat i Landskrona till Wictor Jönsson. På den finns bland annat ett mål med Umami-burgare, som hans fru Evelina Jönsson beställde.

 

 

Torkild Strandberg (L) klippte röda bandet.