Nyaste Landskronarestaurangen igång efter lösta fnurror

Under fredagen öppnade den senaste kryddan i Landskronas restauranggryta: Yazhou i hörnet Rådhustorget-Rådhusgatan. Papperstidningen har pratat med ägaren Dung Lam.

Ni hade smygpremiär för restaurangen med inbjudna gäster redan under torsdagen. Hur var mottagandet tycker du?

– Jättebra, alla upplevde att det var trevligt, både maten och lokalerna.
Egentligen skulle ni ha öppnat redan i somras, men ombyggnaden tog längre tid än beräknat och efter det så såg det ut som om utskänkningstillståndet kunde dröja. Har alla fnurror på tråden löst sig nu?
– Allting är klart nu. Först skulle vi få ett tillfälligt utskänkningstillstånd, men nu har vi fått ett permanent. Vi hade 108 lunchgäster idag på första dagen, så det får man säga är bra.
Ni har redan restauranger i Helsingborg och Ängelholm. Vad var det som fick er att välja Landskrona för en tredje restaurang?
– Vi tycker att Landskrona saknar den typen av lunchbuffé som vi har, som passar hela familjen. Och så är Landskrona lika stort som Ängelholm. Kan vi lyckas i Ängelholm så kan vi lyckas i Landskrona.
Thairestaurangen Basilika är sedan länge stans mest lönsamma restaurang med asiatisk inriktning – vad ska ni göra för att ta upp konkurrensen?
– Basilika är en bra restaurang, det är det inget snack om. Men vi kommer satsa enbart på buffén, både på lunchen och på kvällen. I Helsingborg är det mycket hårdare konkurrens än i Landskrona, kan vi lyckas där så kan vi lyckas i Landskrona. Men det gäller att ha hög kvalitet.

Bilden ovan: ”Mongolian barbeque” ingår i Yazhous buffé. Gästen plockar själv ut råvarorna som steks direkt av köket. Foto: Jenny Lindén