Sponsorer reagerar inför stormigt årsmöte i BoIS

Det har väl knappast undgått någon sportintresserad Landskronabo att BoIS årsmöte imorgon torsdag lär bli ett av de mest turbulenta på flera år. Först och främst gäller striden ordförandeposten som Gabriel Munck nu lämnar. Nu reagerar 32 sponsorer i ett öppet brev.

I valberedningens förslag är civilekonomen och managementkonsulten Robert Carlén, som i år haft rollen som ekonomiskt ansvarig i styrelsen, föreslagen som ordförande. Men på årsmötet kommer det förslaget att ställas mot ett annat alternativ som supportar tagit fram. I supportrarnas förslag är nuvarande sekreteraren Urban Jansson ordförande. Han finns inte alls med i valberedningens förslag och är inte nominerad för omval som sekreterare. Enligt uppgift till Landskronaposten/HD har Urban Jansson själv framfört sin kandidatur som ordförande till valberedningen, som dock valde Robert Carlén.

Nu reagerar ett antal sponsorer. I ett öppet brev undertecknat ”32 sponsorer” höjer de i lokala media ett varningens finger. De skriver bland annat: ”Vi är däremot hyfsat fundersamma på om den kandiderande falangen gör ett genomtänkt drag när dom nu försöker ”kuppa” sig in i styrelsen. Har dom verkligen pengarna att sätta in som kan komma behövas om vi 32 sponsorer väljer att hoppa av för att vi inte har förtroende för dom nyvalda.”

Bilden ovan: Sportsligt har Landskrona BoIS tveklöst haft stora framgångar på senare tid. Men inom styrelsen verkar inte läget helt friktionsfritt. På torsdagens årsmöte kommer valberedningens ordförandeförslag Robert Carlén ställas mot Urban Jansson, som förts fram av supportrar. Foto: Jonas Lundin/Arkiv

Hela det öppna brevet kan du läsa här nedan:
”Är Ni medvetna, förstår Ni vad som kan hända i Landskrona BoIS!?
Det stormar ordentligt kring vem som kommer att sitta i BoIS styrelse eller inte. Många har åsikter om ditt och datt. Ser man verkligen hela bilden för att kunna bilda sig en egen sund uppfattning om hur man ska rösta imorgon på årsmötet eller faller man för någon sorts grupptryck!?
Valberedningen har förslag på en ny styrelse, samtidigt har det bildats en falang av andra som är intresserade av posterna i BoIS styrelse.
En liten kupp!? Händer detta bara för att man bara vill ha bort vissa personer som nu sitter och som man kanske bara retar sig på? Är den kandiderande falangen beredd att lägga in samma pengar i BoIS som sittande styrelsemedlemmar har styrkan och kraften att göra om det skulle behövas!? Är gräset verkligen grönare på andra sidan? Frågorna är många!
Medlemmar, aktiva som passiva samt allmänheten är nog inte riktigt medvetna om det fula spelet som pågår bakom kulisserna, ända nere från gräsrötterna upp till styrelserummet.
Vi är 32 sponsorer som vet vad som krävs i pengar för att driva runt Landskrona BoIS och det är ingen billig drift.
Vi är 32 sponsorer som vet att om den sittande styrelsen sitter kvar, finns den kraft och kontroll som kommer att behövas för att driva och leda BoIS framåt säsongen 2018.
Vi är däremot hyfsat fundersamma på om den kandiderande falangen gör ett genomtänkt drag när dom nu försöker ”kuppa” sig in i styrelsen.
Har dom verkligen pengarna att sätta in som kan komma behövas om vi 32 sponsorer väljer att hoppa av för att vi inte har förtroende för dom nyvalda.
Vi vill verkligen inte att Ni ser detta som ett hot, men Ni måste skrapa lite på ytan, se hela bilden och riktigt tänka efter vad som är bäst för BoIS för det är ju det som det hela handlar om, inte sant!?
Man måste vara medveten om vad som kan hända och vara beredd att stå för detta.
Vi har inget emot att de nya personerna i den s.k. falangen blir inröstade i styrelsen, men är dom beredd på att göra jobbet? Att sitta i styrelsen är inget man gör två timmar i veckan med vänsterhanden, det kommer att krävas mycket mer. Kommer sponsorerna att stanna, för man kan ju faktiskt förlora 5 – 6 miljoner i sponsorintäkter!?
Vi vädjar till alla medlemmar som kommer till årsmötet att verkligen tänka både en och två gånger innan man lägger sin röst.
Vi ses på årsmötet!
Hälsningar, 32 sponsorer”