Svenska Akademien-veteran inviger Erikstorps nya bistrokoncept

På torsdag, den 1 mars, kommer artisten Carl-Martin Vikingsson, mer känd under artistnamnet ”Sture” till Erikstorps kungsgård för en mindre spelning. På repertoaren står personliga landskronalåtar från ett kommande album:
– Jag arbetar med ett Landskronaprojekt tillsammans med fotografen och konstnären Thomas H Johnsson där samarbetet ska resultera i en bildvinylskiva. Och var passar det bättre att testa dessa låtar än på just Erikstorp nu när de presenterar sitt nya landskronakoncept, säger Carl-Martin Vikingsson i ett pressmeddelande.
Landskronakonceptet som åsyftas är Erikstorps nya bistro och bar, en del av restaurangen med lite mer avslappnad atmosfär än á la carte-sittning vid vita dukar.
– Bistron är som en kvarterskrog med en tillåtande och sällskaplig miljö med högt i tak. En folklig mötesplats med väl tillagad mat gjord på råvaror av högsta kvalitet, säger Ludvig Odeholm, köksmästare på Erikstorp i samma pressmeddelande och delägaren Jonas Westerberg tillägger:
– Det krävs ingen bordsbokning och våra gäster kan komma och gå som de vill. I princip ska man kunna komma hit direkt från arbetet klädd i verkstadsoverall.
Spelningen med Carl-Martin Vikingsson börjar klockan 18.

Bilden ovan: Carl-Martin Vikingsson är kanske mer känd under artistnamnet ”Sture” – eller under Svenska Akademien-perioden ”Sture Allén den yngre”. På torsdag spelar han på Erikstorps kungsgård när restaurangen inviger sitt nya bistrokoncept. Foto: Press