Unga och lovande duo spelar Landskronafödd banbrytare

Bakom namnet Duo Carr Quennerstedt döljer sig violinisten Elna Carr och pianisten Håkan Quennerstedt. Vid 2011 år upplaga av kammarmusikbienalen ”Ung och lovande” tog duon hem förstapriset och 2013 spelade de in en skiva. Sedan dess ha det varit en rad framgångar för duon som söndagen den 25 februari kommer till Landskrona och församlingshemmet. Konserten börjar klockan 16, då det blir stycken av Beethoven och Stravinskij, men också av Amanda Maier-Röntgen (1853-1894). Om än inte lika namnkunnig som Beethoven och Stravinskij, så har Amanda Maier-Röntgen en klar Landskronakoppling: hon föddes här. Sedan 2016 har violinisten och tonsättaren en plakett på Landskronas ”Walk of Fame” på Järnvägsgatan. Musikbegåvningen Amanda Maier-Röntgen var något av en banbrytare som kvinnlig violinist och tonsättare, hon var också första kvinnan i Sverige med en examen som musikdirektör.

Bilden ovan: Duon Carr Quennerstedt består av violinisten Elna Carr och pianisten Håkan Quennerstedt. Söndagen den 25 februari kommer de till Landskrona.