Budskap om uppvärmning i snålblåsten

Om jordens medeltemperatur höjs med bara en eller några enstaka grader får det katastrofala följder för en stor del av mänskligheten. Det vet vi redan. Men det kan vara värt en påminnelse, och det är just vad tolv foton i storformat som just nu visas på Järnvägsgatan ska göra. Utomhusutställningen, som tidigare visats i Teckomatorp, är arrangerad av Landskrona Svalöv renhållningsbolag och Landskrona Foto. Arrangörerna har ordnat en fototävling med klimathotstema där fyra fotografer valts ut: Sebastian Sardi, Anna Filipova, Swastik Pal och Lizette Schaap. ”Onepointfivedegrees” heter utställningen, ett namn som kommer från det klimatmål som världens länder kom överens om under FN:s klimatkonferens i Paris 2015: att jobba för att den globala temperaturökningen begränsas till 1,5 grader. Ett viktigt mål – men nog är det en och annan Landskronabo i snålblåsten på Järnvägsgatan som önskar att det var lite varmare…