Dansk grafisk konstnär först ut på Pumphuset

Kallt och ruggigt väder? En liten flykt från det erbjuder Borstahusens konstförening i form av årets första utställning i Pumphusets konsthall.

Borstahusens konstförening presenterar sex utställningar på Pumphuset under 2018 med temat Skandinavisk samtidskonst. Detta sker i samarbete med curator Ole Larsen i Helsingborg. Etablerade och välkända konstnärer från Danmark, Norge och Sverige ställer ut. Den danske konstnären Adam Saks, är först ut. Hans utställning, ”The Sky above, the dust below” startade den 17 februari. Adam Saks är främst grafiker, men målar också i olja. Han är född 1974 och kommer från Köpenhamn, men har idag sin bas i Berlin. Hans motiv har referenser till den mänskliga utstöttheten men har även kopplingar till förgängligheten, enligt ett pressutskick från Borstahusens Konstförening. Utställningen på Pumphuset består av både grafiska verk och oljor. Adam Saks utställning pågår fram till och med den 8 april. För öppettider se hemsidan www.pumphuset.nu

Bilden ovan: Från vänster Bernt Kulle, vice ordförande i Borstahusens Konstförening, konstkändisen Sune Nordgren som invigningstalade samt konstnären Adam Saks. Foto: Cornelia Opitz-Reinholdz