Fi satsar på att komma in i Landskronas fullmäktige

Feministiskt initiativ, som med 3,12 procent av rösterna inte kom över fyraprocentsspärren i riksdagsvalet 2014 gör i årets val ett nytt försök. På partiets riksdagslista finns bland andra Johanna Ivarsson från Landskrona. Partiet ställer också upp i Landskronas val till kommunfullmäktige, det meddelade Fi nyligen. Elva namn finns på listan till kommunfullmäktige, som toppas av just Johanna Ivarsson.
– Det känns som ett stort förtroende och jag ser framemot valrörelsen både lokalt och nationellt. Pensionsfrågan är en sådan fråga, som är både nationell med hela pensionssystemet men även lokal med tanke på att kommunen är största arbetsgivare. Då blir det ju oerhört viktigt med jämställda löner så att Landskrona inte producerar fler fattigpensionärer, säger Johanna Ivarsson i ett pressmeddelande.
I kommunvalet 2014 fick Fi 1,59 procent av rösterna.

Fi:s lista till kommunfullmäktige

 • 1. Johanna Ivarsson, 44 år, Socionom
  2. Anette Bergmasth, 49 år, Förskolechef
  3. Carina Tegnér, 63 år, Scoionom
  4. Jonas Persson, 46 år, Präst
  5. Maja Rosenlind, 18 år, Studerande
  6. Birgitta Falk, 85 år, Psykolog
  7. Jasna Kumric, 51 år, Förskollärare/Dramapedagog
  8. Ameli Frostell, 47 år, Kommunikatör
  9. Kristina Westman, 37 år, Förändringsledare/Fritidspedagog
  10. Kiki Nilsenius, 32 år, Äldrepedagog
  11. Fredrik Ivarsson, 47 år, Bitr. Rektor

Bilden ovan: Fem av de sex första namnen på Fi:s lista till kommunfullmäktige. Till vänster Johanna Ivarsson, som också finns på partiets riksdagslista. Foto: Lotta Thosteman