Föredrag efter rundresa i nordöstra Indien

Delstaten Assam i nordöstra Indien förknippas framför allt med det högkvalitativa te som odlas där. Men delstaten, som under många århundraden var ett eget kungadöme, har också andra tillgångar som Indiens största oljeutvinning, stenkol och bergsalt. Den multietniska delstaten har ett eget officiellt språk, assamensiska. Sedan mer än tio år plågas delstaten av ett krig mellan den indiska armén och United Liberation of Asom (ULFA) som vill göra Assam till en självständig stat. En som vet mycket om Assam är Ulrik Alm från Studiefrämjandet som rest runt i delstaten med tåg. Under rubriken ”Te, tåg och tiger” håller han föredrag och visar bilder på stadsbiblioteket imorgon torsdag den 22 mars. Föredraget börjar klockan 19 och har fri entré.

Bilden ovan: Ulrik Alm från Studiefrämjandet har rest runt i den indiska delstaten Assam, bland annat med tåg. Torsdag den 22 mars visar han bilder och berättar om sina resor på stadsbiblioteket. Foto: Ulrik Alm