Fradera först ut hos Tapper-Popermajer

Landskronakonstnären Berit Fradera, som har sin ateljé i det kreativa centret Fröfabriken, blir första utställare under vårsäsongen på Galleri Tapper-Popermajer i Teckomatorp.

Berit Fradera är född och uppvuxen i Värmland och utbildad på Konstfack i Stockholm och Escuela Superior de Artes y Oficios i Barcelona. ”Den tekniska rikedom som finns i både gammal och ny spansk konst lärde mig mycket. Måleri ligger mig nära men jag prövar också andra uttrycksmedel som ljusinstallationer och arbeten med olika objekt. Utsatta människor finns ofta i mina bilder och naturer är en aldrig sinande källa både till ro och oro och arbete”, beskriver hon sin konst på galleriets eventsbeskrivning på Facebook.
Vernissage är helgen den 10-11 mars, klockan 12-16 båda dagarna. Utställningen visas på Galleri Tapper-Popermajer till och med den 8 april.

Bildtext:
Berit Fradera visar upp sin teckning ”Manifestationen” när Papperstidningen träffade henne våren 2016 inför en teckningstriennal som arrangerades på konsthallen i Landskrona. Foto: Jonas Lundin/Arkiv