Från Maxim Gorkij till Kristian Lundberg på stadsbiblioteket

Vad har ryske författaren Maxim Gorkij gemensamt med nutida ”Yarden”-författaren Kristian Lundberg? Mer än man kan tro enligt Birthe Sjöberg, professor emeritus i litteraturvetenskap på Lunds universitet. På måndagen den 5 mars kommer hon till Landskronas stadsbiblioteket för att prata om släktskapet mellan modern svensk, och äldre internationell arbetarlitteratur. Föredraget pågår mellan klockan 18 och 19, entré kostar 30 kronor.

Bilden ovan: Vad har ryske författaren Maxim Gorkij gemensamt med nutida ”Yarden”-författaren Kristian Lundberg? Den frågan ställer sig litteraturvetaren Birthe Sjöberg under ett föredrag på stadsbiblioteket på måndag. På bilden syns Maxim Gorkij (till höger) tillsammans med en annan litterär gigant: Anton Tjeckov. Foto: Wikimedia Commons