Kommunen och Serneke ger sig själva nio månader extra att komma överens

I januari förra året presenterade den styrande treklövern L+M+MP stora planer tillsammans med byggbolaget Serneke. Seneke vill bygga en multisportanläggning på Karlslund, liknande den som bolaget redan byggt i Kviberg utanför Göteborg. Då skrevs en avsiktsförklaring på mellan de båda parterna, som gav dem fram till den 31 mars i år att skriva ett avtal. Det datumet närmar sig med stormsteg, men ännu finns inget avtal, något som Papperstidningen tidigare skrivit om. Under fredagen meddelade kommunen att tidsfristen för att skriva ett nytt avtal kommer förlängas till den 31 december i år. Beslutet ska formaliseras först i kommunstyrelsens arbetsutskott den 22 mars, sedan i kommunstyrelsens möte den 5 april.
– Vi har en tät och positiv dialog med Serneke och en klar inriktning på hur vi ska arbeta vidare, men behöver några månader till på oss för att kunna ta fram ett avtal, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör i Landskrona stad i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: ”Nära deadline för arenaplaner på Karlslund”

Bilden ovan: Planerna på en multisportarena är bara en del av ett större paket med förändringar som treklövern vill genomföra på Karlslund/Norrestad. En annan del är att knyta ihop Idrottsvägen, Hjalmar Brantings väg och Pilåkersgatan. Arbetet med att ge den nygamla gatan mer stadskaraktär pågår just nu, förhoppningen är att det ska locka byggherrar att bygga villor och bostadsrätter i området. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv